Ga naar de inhoud
House of Osteopathy

Over Kristel

Hoi, ik ben Kristel Aalbers, woonachtig in Velp (Gelderland) en oprichtster van House of Osteopathy. Als enthousiast en gedreven osteopaat voor paarden sta ik graag voor u en uw paard klaar, om te zorgen dat u beide zo optimaal mogelijk kan genieten van de paardensport. 

gediplomeerd paardenosteopaat aan ICREO

persoonlijke benadering

werkzaam door heel Nederland

Paarden_Osteopathy_Kristel_Aalbers
Waarom Osteopathie?

Sandy de Tinker

Mijn ouders en zus reden al paard en toen ik eindelijk als 7 jarige ook op paardrijles mocht, ben ik nooit meer gestopt. Na een aantal jaar in de managelessen gereden te hebben kochten we in 2001 ons eerste familie paardje, een Tinker met de naam Sandy. Helaas kwam na een aantal jaar periodes van kreupelheid. De dierenarts constateerde hoefkatrolontsteking gradatie 3 en 4 aan de voorbenen. De dierenarts adviseerde ons om het paard op boxrust te zetten en af te wachten hoe het zou herstellen. Hier werd ons paard totaal niet gelukkig van en via via kwamen wij in aanraking met een dierenosteopaat. 

Zoveel meer dan alleen maar een dier

Wat zij voor elkaar gekregen heeft met alleen haar handen, was bijna als magie voor mij. Veel mensen om ons heen hadden ons paard al afgeschreven en door haar behandelingen en een goede hoefsmid, die voorliep op dit gebied, hebben wij nog jaren plezier van onze tinker kunnen hebben. Je paard is zoveel meer dan alleen maar een dier. Het is je vriendje, je maatje en je sportbuddy. Als er iets mankeert aan hun gezondheid zorgt dat voor verdriet en stress. Ik heb het dus zelf meegemaakt en door die ervaring wist ik wat ik wilde worden: Een osteopaat voor paarden en pony’s. 

Opleiding

Om toegelaten te worden op de Belgische opleiding ICREO ( International College for Research on Equine Osteopaty), moet je een (para)medische opleiding hebben afgerond. Zodoende ben ik naar mijn VWO fysiotherapie in Utrecht gaan studeren en ben ik in 2015 afgestudeerd als fysiotherapeut. Na een aantal jaar als fysiotherapeut gewerkt te hebben ben ik naast mijn werk in 2018 begonnen aan de opleiding ICREO om dierenosteopaat te worden. In 2022 heb ik met mijn thesis ‘ Een osteopathische visie op de invloed van het mesenterium op het ontstaan van darmgerelateerde problemen bij het paard‘, deze opleiding met succes afgerond en ben ik officieel dierenosteopaat. Een dierenosteopaat die klaar is om de vitaliteit uw paard te optimaliseren.